Cupa Prietenii Muntilor

Este o competiţie ce a fost iniţiată cu mulţi ani în urmă şi este deschisă tuturor iubitorilor de schi,fete şi băieţi, dornici sa-şi demonstreze valoarea într-o competiţie fără limită de vârstă.
Concursul se desfăşoară în masivul Semenic, pe pârtiile Special, Crucea de Brazi şi Uriaş în mai multe etape de slalom special, slalom uriaş şi combinată, în cadrul grupelor de vârsta şi anume :

Grupa începători ( fete şi băieţi ) unde participă toţi schiorii care se pot ţine cât de cât pe schiuri
Grupa copii sub 10 ani ( fete şi băieţi ) unde participă toţi schiorii mai mici de 10 ani si care pe parcursul anului împlinesc 10 ani
Grupa juniori mici ( fete şi băieţi ) unde participă toţi schiorii cu varsta intre 11-14 ani inclusiv ,impliniti pe parcursul anului competiţional
Grupa juniori mari ( fete şi băieţi ) unde participă toţi schiorii cu varsta intre 15-18 ani inclusiv impliniti pe parcursul anului competiţional
Grupa Open ( fete şi băieţi ) unde competitorii sunt fără limită de vârstă
O etapa se desfasoara in una sau doua manse
Clasamentul se face in ordine crescatoare a timpilor. Daca s-a desfasurat o singura mansa se ia in considerare acel timp; daca se desfasoara doua manse timpul final este dat de suma celor doua manse. Se acorda puncte in functie de locul ocupat in etapa, astfel loc 1 : 10 puncte, loc 2 : 8 puncte, loc 3 : 6 puncte, loc 4 : 5 puncte, loc 5 : 4 puncte, loc 6 : 3 puncte, loc 7 : 2 puncte, loc 8 : 1 punct.
Daca se rateaza o poarta, concurentul nu este descalificat si intra la coada clasamentului dupa ultimul concurent viabil. Acesti concurenti primesc cate 1 punct daca sunt in primii 8, insa doar in clasamentul pe grupe de varsta nu si in clasamentul Open.
Nu pot participa la grupele de varsta, copiii legitimati la cluburi de schi, ce practica schiul de performanta, acestia putand participa doar la categoria Open.
Câştigătorii grupei Open atât la fete cât şi la băieţi vor primi cupa transmisibilă Prietenii Munţilor pe care o vor deţine timp de un an iar numele acestora va fi inscripţionat pe una din plăcuţele dispuse pe soclul acesteia .
Câştigătorilor le sunt acordate cupe, medalii şi premii în obiecte.

Date de contact

Tara:Romania
Oras:Resita
Sediu:Str.Pictor Andreescu
Reşiţa 320079
Mail:contact@prietenii-muntilor.ro

Krubl Helmuth

Presedinte Tel:0734 660 485

Petrica Adrian

Vicepresedinte Tel:0745 627 319 Email:adipetrica@gmail.com

Ebetiuc Gheorghe

Vicepresedinte Tel:0722 842 643 Email:gebetiuc@gmail.com

Matesoane Adrian

Administrator Tel: 0735 666 053 Email:amatesoane@gmail.com

Schmelas Calin

Tel: 0740107906 Email:schmelas@yahoo.com